Panouri fotovoltaice
- Locaţie: Romania
Pentru configurarea unui sistem fotovoltaic adaptat nevoilor d-voastra va rugam sa ne contactati.Pentru a vizualiza lucrarile realizate in domeniul fotovoltaic (instalatii si parcuri fotovoltaice) va rugam sa vizitati portofoliul nostru.
Cum functioneaza panourile fotovoltaice?
Pentru a avea energie electrica de la soare, aveti nevoie de un panoul solar ce are o celula solara sau mai multe celule. Celula solara absoarbe o parte din particulele de lumina ce cad pe aceasta, numite si fotoni. Fiecare foton contine o cantitate mica de energie. Atunci cand un foton este absorbit, acesta elibereaza un electron din materialul celului solare. Deoarece fiecare parte a celulei solare este conectata la un cablu, un curent va trece prin acesta. Celula va produce electricitate ce poate fi folosita instantaneu sau inmagazinata in acumulatori.
Lumina (fotoni)
Suprafata frontala
Strat negativ
Strat izolator
Strat pozitiv
Suprafata posterioara
Energia electrica este produsa atat timp cat panoul este expus la lumina. Materialele din care sunt fabricate celulele solare sunt semiconductoare si au o durata de viata de cel putin 20 de ani. Randamentul panourilor solare va scadea in timp. Ritmul de scadere in timp al randamentului este garantat de fiecare producator de panouri solare. Uzura panourilor este data de mediul inconjurator si modalitatea de montaj a acestora.
Celule solare
Celulele solare sunt de mai multe tipuri: monocristaline, policristaline, amorfe, film subtire, CIS (copper indium diselenide) si CdTe (cadmium telluride), CIGS, etc. Diferenta intre aceste celule consta in structura si modul cum sunt aranjati atomii. Acest lucru va da si un aspect specific fiecarei celule solare. Diferenta cea mai mare consta totusi in eficienta. Eficienta celulei se masoara in procentul de energie luminoasa transformata in energie electrica. Celulele solare monocristaline si policristaline au aproape aceasi eficienta fiind si cea mai mare din multitudinea de celule solare comerciale existente pe piata.
In ultimul timp, celulele solare CIS si CdTe au inceput sa fie disponibile pe piata in cantitati reprezentative.
Informaţii utile
- Evitaţi escrocheriile şi plătiţi direct (în mână) sau prin PayPal
- Niciodată nu plătiţi prin Western Union, Moneygram sau alte servicii anonime de plată.
- Nu cumpăraţi sau vindeţi înafara ţării voastre. Nu acceptaţi cecuri dinafara ţării
- Acest site nu este implicat în nici o tranzacţie şi nici nu controlează plăţile, transportul, garanţia tranzacţiilor, nu oferă "protecţia cumpărătorului" dar nici "certificarea vânzătorului".
Anunţuri asemănătoare
-
Sisteme fotovoltaice mari cu back-up generator – 400V c.a.Servicii - - Martie 5, 2021
Aceste sisteme fotovoltaice mari cu back-up generator – 400 V c.a. utilizeaza energia solara pentru a incarca tancul de acumulatori (baterii) si a alimenta consumatorii care utilizeaza energie atat in regim monofazat cat si trifazat prin intermediul...
-
Sisteme fotovoltaice medii/mari cu backup generator – 230V c.a.Servicii - - Martie 5, 2021
Sistemele fotovoltaice medii/ mari cu backup generator – 230 V c.a. sunt sisteme care utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor iar in perioadele fara soare cand nu avem suficienta ...
-
Sisteme fotovoltaice mici – 230V c.aServicii - - Martie 5, 2021
Aceste sisteme fotovoltaice mici cu consumatori la 230 V c.a. utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor. Astfel energia inmagazinata in baterii va fi disponibila pentru consumul pe ...