Sisteme fotovoltaice medii/mari cu backup generator – 230V c.a.
- Locaţie: Romania
Sistemele fotovoltaice medii/ mari cu backup generator – 230 V c.a. sunt sisteme care utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor iar in perioadele fara soare cand nu avem suficienta productie de energie de la componenta solara si bateriile sunt descarcate, energia necesara pentru consum este asigurata de un generator alimentat cu combustibil lichid.
Utilizare
Acest tip de sisteme fotovoltaice reprezinta solutia ideala pentru resedintele care nu sunt conectate la reteaua publica de energie. Fiecare asemenea sistem este configurat in functie de necesitatile beneficiarului. Necesarul de consum este urmarea directa a dotarilor fiecarei resendinte: aparatura electrocasnica, iluminat, diverse elemente care asigura circulatia agentului termic, etc.
Elementele de productie (panourile fotovoltaice) vor incarca, prin intermediul regulatoarelor de incarcare, tancul de acumulatori (bateriile). Din acesti acumulatori invertorul va prelua si transforma curentul continuu in curent alternativ, deservind consumatorii.
In situatia in care acumulatorii ajung la nivelul de descarcare prestabilit, invertorul cu functii multiple va da comanda generatorului sa porneasca, rolul acestuia fiind de rezerva, pentru a reincarca tancul de acumulatori.
Pentru aceste sisteme fotovoltaice este nevoie de o anumita disciplina in ce priveste consumurile zilnice astfel incat energia medie zilnica produsa de panouri sa acopere necesarul de consum.
Daca in timp se constata o crestere a necesarului de energie sistemele se pot mari pentru a acoperi noile nevoi de consum.
Componente
Acest tip de sisteme fotovoltaice contin urmatoarele componente de baza:
Panouri fotovoltaice* – acestea au rolul de a transforma energia solara in energie electrica. . Dimensiunile si puterea panourilor fotovoltaice difera in functie de de aplicatie si necesarul de energie care trebuie produsa.
Regulator de incarcare* – are rolul de a colecta energia solara de la panouri, aceasta fiind folosita la incarcarea bateriilor
Baterii (tanc de acumulatori)* – sunt echipamente ce stocheaza energia electrica
Invertor* – tranforma curentul continuu din baterii in curent alternativ 230V
Generator* – asigura necesarul de energie suplimentara atunci cand este nevoie
La aceste sisteme fotovoltaice se pot adauga echipamente de monitorizare a instalatiei fotovoltaice. De asemenea exista optiunea automatizarii sistemului pentru a porni si opri generatorul automat.
SOS Green Energy vine in ajutorul dvs oferindu-va o gama larga de echipamente pentru sisteme fotovoltaice pregatite sa asigure energia necesara oricarui tip de resedinta.
Informaţii utile
- Evitaţi escrocheriile şi plătiţi direct (în mână) sau prin PayPal
- Niciodată nu plătiţi prin Western Union, Moneygram sau alte servicii anonime de plată.
- Nu cumpăraţi sau vindeţi înafara ţării voastre. Nu acceptaţi cecuri dinafara ţării
- Acest site nu este implicat în nici o tranzacţie şi nici nu controlează plăţile, transportul, garanţia tranzacţiilor, nu oferă "protecţia cumpărătorului" dar nici "certificarea vânzătorului".
Anunţuri asemănătoare
-
Sisteme fotovoltaice mici – 230V c.aServicii - - Martie 5, 2021
Aceste sisteme fotovoltaice mici cu consumatori la 230 V c.a. utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor. Astfel energia inmagazinata in baterii va fi disponibila pentru consumul pe ...
-
Sisteme fotovoltaice cu putere mai mica de 27kW – prosumatoriServicii - - Martie 5, 2021
Acest tip de sistem este unul fotovoltaic conectat la reteaua electrica publica, in care energia electrica produsa nu se stocheaza ci se utilizeaza in reteaua proprie iar surplusul de energie produs se livreaza spre reteaua electrica publica. ...
-
Sisteme fotovoltaice autoconsum cu regulatoare solareServicii - - Martie 5, 2021
Acest tip de sistem fotovoltaic autoconsum este potrivit pentru aplicatii in locatii in care se doreste reducerea consumului de energie din retea dar si acolo unde se doreste protejarea echipamentelor fata de calitatea slaba a energiei electrice din ...